Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pokoje v rodinném domě v Brodku u Přerova byl způsoben trámem, zazděným v komíně

V neděli 8. června 2014 byl v 9:39 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje valící se dým z hospodářské usedlosti v řadové zástavbě v Brodku u Přerova.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Dubu nad Moravou, Brodku u Přerova a hasiči Správy železniční dopravní cesty Přerov. Hasiči po příjezdu zjistili, že v obytné části hospodářského stavení došlo k požáru mezistropních prostor nad obývacím pokojem. Hasiči z místnosti vynesli veškerý nábytek a zařízení pokoje. Vzhledem k tomu, že stropní konstrukce byla silně poškozená, museli hasiči pracovat velmi rychle a opatrně, protože hrozilo, že se stropy zřítí. To se naštěstí nestalo. V průběhu likvidačních prací hasiči odvětrávali zakouřené prostory a strhávali stropní konstrukci v požárem zasaženém pokoji.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu v 10:03 hodin, likvidaci hlásil velitel zásahu v 11:44 hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn, ani hasiči nemuseli nikoho evakuovat.

Výši škody předběžně vyčíslil majitel na půl milionu korun, příčinou vzniku požáru byl přizděný trám v komíně. Výše uchráněných hodnot se vyšplhala na 3 miliony korun.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet