Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči z Opavy rozdávali radost dětem z Klokánku, za vybrané peníze pořídili myčku

Vše začalo v květnu ukázkou hasičské techniky pro Fond ohrožených dětí (Klokánek) v Dolním Benešově. Při této ukázce se příslušníci HZS MSK ze stanice v Opavě dověděli o problematice financování a zabezpečení chodu Klokánku. Rozhodli se proto mezi sebou uspořádat finanční a materiální sbírku.

Tento nápad se sešel s pozitivní odezvou a příslušníci mezi sebou vybrali nejen hračky a oblečení, ale i nemalý finanční obnos, za který byla pořízena nová myčka na nádobí, o které v Klokánku snili.

Klokánek v Dolním Benešově je zařízení Fondu ohrožených dětí pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Klokánek nabízí přechodnou rodinnou péči pro děti z celé republiky a usiluje o to, aby děti šly co nejdříve zpět do biologické rodiny nebo do náhradní rodiny. Během pobytu je dětem poskytována sociální rehabilitace s cílem děti aktivizovat a podpořit jejich zdravý vývoj“

K předání sbírky dětem využili příslušníci z Opavy Mezinárodního dne dětí. Děti měly z hraček, sladkostí a oblečení obrovskou radost. Nová myčka byla důvodem k radosti i tetám, které se o děti starají a tak ušetřený čas mytím nádobí budou moct věnovat dětem.

Sdílet