Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uvízlý kamion pod mostem

Letos již poněkolikáté museli profesionální hasiči ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Ostravě-Fifejdách vyjíždět k nákladnímu vozidlu, jehož řidič neodhadl výšku svého auta

a napasoval se pod železniční přejezd v Ostravě-Přívoze v Hlučínské ulici. Tentokrát šlo v pátek 16.11. dopoledne o kamion Scania z ciziny.

Informace o nehodě přišla na Centrum tísňového volání v Ostravě ve čtvrt na 11. Na místo vyjelo hasičské vozidlo a vyprošťovací Tatra 815 ze stanice Fifejdy. Kamion se do „myší díry“ nevlezl při jízdě do centra Ostravy. Tím si jeho řidič zničil návěs a uvolnil nosnou konstrukci. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Hůře dopadl řidič osobního auta Renault 19, které jelo za kamionem. Muž nestihl zabrzdit a auto se doslova nabodlo na zbytky konstrukce návěsu Scanie. Řidič vylezl se zraněním hlavy z auta sám a utekl v šoku na blízkou benzínovou pumpu. Po příjezdu sanitky rychlé lékařské pomoci byl ošetřen a odvezen do nemocnice.

Hasiči odtáhli renaulta na okraj vozovky, pomocí vyprošťovací Tatry vytáhli kamion zpod mostu a odtáhli jej k nedalekému odbočovacímu pruhu, kde ho zajistila Policie ČR. Kolem poledne se vrátili hasiči na základnu.

Hasiči již delší dobu upozorňují na vážné situace, které zmíněný železniční most způsobuje méně pozorným řidičům nákladních aut v obou směrech silnice. Město Ostrava již přislíbilo namontovat lepší výstražná zařízení.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kuw-
Sdílet