Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chaty a skládky

V sobotu 17. listopadu byl v 11:41 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár chaty v obci Bezděkov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Litovle a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Bouzova, Slavětína a Loštic. Po příjezdu bylo zjištěno, že celá chatka o rozměrech 5 × 10 metrů, je v plamenechilus­tarční foto

V sobotu 17. listopadu byl v 11:41 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár chaty v obci Bezděkov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Litovle a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Bouzova, Slavětína a Loštic. Po příjezdu bylo zjištěno, že celá chatka o rozměrech 5 × 10 metrů, je v plamenech. Hasiči rozebrali celou střešní konstrukci a oheň zlikvidovali. Požár způsobil škodu 100 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření, jako nejpravděpodobnější se jeví vznik požáru od topidla na tuhá paliva.

PŘEROV

Požár skládky v Hradčanech

V sobotu 17. listopadu byl v 14:35 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár skládky v obci Hradčany. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Dřevohostic a Radslavic. Po příjezdu hasiči zjistili, že na bývalé přistávací ploše pro zemědělská letadla hoří guma a odpad. Požárem byl zasažen prostor o velikosti asi 5 × 5 metrů. Na místo události se dostavil správce, který svým nakladačem požářiště rozhrnul a hasiči ho prolili vodou a zasypali pískem. Po likvidaci ohně zůstali na místě pracovníci firmy, kteří střežili požářiště.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-kuw-
Sdílet