Středa 1. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální a dobrovolní hasiči Královéhradeckého kraje likvidovali celkem deset požárů trávy, sena nebo roští

Na Hradecku profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská nejprve dopoledne likvidovali požár skládky odpadu v Lochenicích. U odbočky na Sendražice hořela tráva a roští. Po 15. hodině hasili požár trávy na železničním přechodu v hradecké městské části Březhrad.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli k požáru trávy u železniční trati nedaleko Hornbachu v Hradci Králové. Požár zasáhl plochu zhruba deset krát deset metrů. Další požár trávy likvidovali u Malšovického stadionu, kde hořelo na dvou místech na ploše zhruba dva krát tři a deset krát dva metry.

Na Náchodsku hasiči zasahovali čtyřikrát u požárů trávy. Celkem šest jednotek hasičů vyjelo po poledni k požáru sena na louce v Alpské vísce v Meziměstí. Hořelo na ploše zhruba 30 krát 40 metrů pod sloupy elektrického vedení. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Broumova, Meziměstí, Teplic nad Metují, Jetřichova a podniku Veba 01 Broumov – Olivětín.

Broumovští profesionální hasiči likvidovali požár trávy na ploše dva krát pět metrů na železničním náspu v Ruprechticích. Dvě jednotky profesionálních hasičů z Broumova a dobrovolných hasičů z Meziměstí vyjely k ohlášenému požáru trávy v obci Jetřichov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení sena na zahradě rodinného domu. Uživatel domu byl upozorněn na rizika spojená s pálením v období tepla a sucha a také na nutnost pálení předem ohlásit. Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z České Skalice likvidovali požár stromu a trávy v Zelené ulici v České Skalici.

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli k požáru sena na louce v místní části Rozkoš v Kounově na Rychnovsku. Při příjezdu na místo již požár menšího rozsahu likvidovali místní občané. Hasiči provedli dohašení ohniska požáru. Žádný z požárů nezpůsobil škody na majetku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet