Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři osobní vozidla se srazila na devátém kilometru dálnice D5, zraněny byly čtyři osoby

Dne 11. 6. 2014 v 9:27 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Beroun k dopravní nehodě tří osobních vozidel na dálnici D5 – 9 km ve stoupání za sjezdem Loděnice ve směru do Prahy. Hlášení o nehodě obsahovalo také informaci, že na místě je více zraněných osob.

JPO na místo vyjela s technikou CAS 15 Mercedes – Benz a AV 14 T 815. Po příjezdu na místo nehody bylo zjištěno, že se jedná o střet tří osobních vozidel se zraněním celkem čtyř osob. Na místo nehody současně s JPO dojela i ZZS Beroun, která si všechny zraněné ihned převzala do péče a dvěma sanitními vozy je odvezla do nemocnice. Hasiči na místě nehody provedli protipožární opatření a posyp uniklých provozních náplní.

Na místo nehody byla povolána šipka z ŘSD na zabezpečení místa zásahu a poté na krytí odstavených aut. Po zadokumentování nehody dálniční policií byla nepojízdná vozidla pomocí AV 14 odtažena do pomalého pruhu a v 11:30 hodin byla dálnice v místě nehody zprovozněna ve dvou pruzích.

Během zásahu byla dálnice ve směru na Prahu po nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena. Již ale během zásahu bylo místo nehody zprůjezdněno alespoň jedním pruhem. I přes snahu co nejrychleji zprovoznit dálnici došlo k vytvoření dlouhé kolony a k přetížení silnice č. 605 mezi obcemi Vráž a Rudná. Příčina dopravní nehody je v šetření PČR – dálniční oddělení Rudná.

mjr. Ing. Milan Provazník
vrchní komisař, pracoviště IZS a služeb
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje územní odbor Beroun
Sdílet