Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči naložili tunu plechů ze silnice

Dobrou fyzickou zdatnost museli v pondělí 19.11. odpoledne prokázat čtyři profesionální hasiči z Nového Jičína, kteří pomohli řidiči nákladního automobilu naložit zhruba tunu plechů, které mu vypadly z auta na silnici 1/57 u Hodslavic, kde zůstaly ležet.

Plechy naštěstí nikoho nezranily, pouze poškodily svodidla a doprava musela být asi na hodinu a půl svedena do jednoho pruhu.

Informaci o pádu dvaceti kusů těžkých plechů z návěsu nákladního automobilu obdrželo operační středisko novojičínských hasičů v pondělí odpoledne před třetí hodinou. Na místo vyslalo čtyřčlennou jednotku Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně.

Hasiči po příjezdu zajistili místo nehody, začali řídit dopravu, a to až do příjezdu Policie ČR. Po zdokumentování nehody policisty se hasiči pustili do nakládání padesátikilogra­mových plechů zpět na korbu nákladního automobilu. Před půl pátou byli hasiči hotovi a odjeli na stanici. Předtím ještě informovali Správu silnic Moravskoslezského kraje o poškození tří stojek svodidel.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet