Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nákladního automobilu na D5

Jednotka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou VEA-Hyundai, RZA-VW, CAS16-Iveco a VEA-Š Fabia Combi zasahovala dnes ráno ve spolupráci s Policií ČR u požáru nákladního automobilu na dálnici D5.

20. 11. 2007 9:36 hodin – km 13,5 dálnice D5

Požár probíhal na 13,5 km dálnice D5 ve směru na Plzeň. Během jízdy jednotky k zásahu bylo upřesněno, že se v nástavbě nachází 10-ti kg propan-butanová láhev. Vizuálním průzkumem za jízdy bylo zjištěno, že je požárem zachvácena celá kabina dodávkového vozidla a požár se začíná šířit na nástavbu. K lokalizaci požáru kabiny byly nasazeny hasicí přístroje a vysokotlaký proud se smáčedlem z rychlého zásahového automobilu. Nasazením vozidla RZA se podařilo zastavit šíření požáru na nástavbu s propan-butanovou lahví uvnitř.

Po dojezdu CAS 16-Iveco na místo (3 minuty po RZA) byla pod ochranou vysokotlakého proudu z CAS otevřena nástavba, její vnitřní prostor byl prověřen termovizní kamerou
a ochlazen vodou. Za použití dýchací techniky byla z nástavby následně evakuována plynová kamna s 10 kg propan-butanovou lahví. Po likvidaci požáru bylo místo zásahu předáno Policii ČR a jednotka se vrátila na základnu.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

-wap-
Sdílet