Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro roční dítě byl pátek třináctého určitě šťastným dnem, při nehodě v Rokytnici u Vsetína byly zraněny čtyři osoby

V 14:28 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Vsetín na místo hlášené dopravní nehody osobního a nákladního vozidla v Rokytnici u Vsetína.

Po příjezdu jednotky bylo zjištěno, že došlo k nárazu nákladního vozidla do zadní části osobního vozidla zn. Fiat. V něm cestovali manželé s asi jednoročním dítětem. Nárazem došlo k převrácení osobního vozidla mimo komunikaci k obvodové stěně blízkého domu u jehož stěny bylo navíc ještě postaveno lešení.

Při převrácení osobáku došlo k poškození plynové přípojky domu a destrukci střechy přesně nad místem, kde v autosedačce sedělo malé dítě. Zatímco rodiče zůstali ve vraku zaklíněni, dítě se podařilo svědkům nehody okamžitě vytáhnout.

Hasiči zajistili vozidlo proti samovolnému převrácení za použití hydraulické podpěry a po odřezání čelního skla vyprostili z vraku muže a následně i ženu. Oba při nehodě utrpěli zranění a po poskytnutí předlékařské pomoci hasiči byli předáni povolané posádce zdravotnické záchranné služby.

Dítě, o které se do příjezdu zdravotníků postarali místní občané, vyvázlo z hrozivě vyhlížející nehody bez zjevných vážných následků. Při pohledu na zdeformovanou střechu vozidla museli přítomní hasiči konstatovat, že i když je dnes pátek třináctého, je to pro dítě šťastný den.

Po zadokumentování místa události policisty provedli hasiči převrácení vraku na kola a dokončili nutné likvidační a úklidové práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet