Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V bytě vybouchla televize

Včera, 20. 11. 2007 v pozdních večerních hodinách došlo v Mariánských Lázních k požáru bytu ve třetím patře činžovního domu. Na místě zasahovaly všechny hlavní složky Integrovaného záchranného systému.

Bytový požár byl ohlášen ve 22.15 hod. z Mariánských Lázní. Na Hlavní třídě hořel byt ve 3. patře obytného domu. Na místě zasahovalo celkem 20 hasičů ze stanice Mariánské Lázně, Drmoulu, Tří Seker a z Plané. Ve 22.47 hod. byl požár lokalizován a ve 23.35 hod. zlikvidován. Zasažený byt byl ohněm těžce poškozen, došlo k částečnému prohoření stropu mezi bytem a půdou. Hasiči ho museli rozebrat, aby odstranili další možná ohniska požáru. Hasební vodou byly poškozeny byty ve 2. patře. Dům byl silně zakouřen a proto hasiči evakuovali 6 lidí. Žena a dvě děti ze sousedního bytu byli odvezeni do nemocnice pro podezření, že se nadýchali kouře. Krátce po půlnoci se hasiči začali postupně vracet na stanice. Škoda, kterou požár způsobil, není dosud stanovena. Dle posledních informací příčinou požáru bytu byl výbuch staré televize.

Hořící byt v Mariánských Lázních však včera nebyl jedinýn požárem bytu v Karlovarském kraji. V 7.50 hod. byli hasiči informováni o požáru bytu ve Valdštejnově ulici v Chebu. Na místě zjistili, že v obytném domě hoří v jednom pokoji nábytek. Starší paní, která zde bydlela, stačila byt včas opustit. Škoda byla vyčíslena na 50 tis. Kč. a příčinou požáru je nedodržení bezpečnostních předpisů při manipulaci s přídavným elektrickým topidlem. Na místě požáru zasahovalo 7 profesionálních hasičů ze stanice Cheb a 4 podnikoví hasiči ČD se čtyřmi zásahovými vozidly.

Ilustrační foto.

PhDr. František Petr
HZS Karlovarského kraje

-wap-
Sdílet