Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič najel ve směru od Volyně do Strakonic velkou rychlostí do svodidel, nehodu nepřežil

V pondělí 16. června 2014 v 17,20 hodin došlo na křižovatce ul. Volyňská se silnicí III. třídy k dopravní nehodě, při které vyhasl lidský život. Řidič (74 let, cizinec) vozidla Mitsubishi Colt jel ve směru od Volyně do Strakonic.

Při průjezdu křižovatkou v mírné přehledné pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla, vjel vlevo na pravou krajnici, kde levým bokem vozu narazil do kovových svodidel, najel na ně a poté narazil přední částí do dopravní značky.

Vozidlo neřízeně pokračovalo několik metrů, až narazilo do dvou vzrostlých stromů, od kterých se zpět odrazilo na vozovku, kde skončilo převrácené na střeše. Řidič na místě dopravní nehody zemřel. Místo dopravní nehody bylo uzavřeno téměř tři hodiny. Policisté odkláněli provoz na objízdné trasy.

K nehodě vyjela profesionální jednotka ze stanice Strakonice. Hasiči nehodu předali Policii ČR k šetření a zásah ukončili krátce po 20. hodině po závěrečném úklidu místa nehody.

Podle svědeckých výpovědí, měl řidič stříbrného vozu zn. Mitsubishi mít údajně dopravní incident také na silnici I/4 ve Zlešicích u Volyně. Policisté hledají svědky, kteří by mohli podat jakékoli informace k incidentu, případně k řidiči uvedeného vozidla.

por. Mgr. Jaromíra Nováková
Policie ČR
Sdílet