Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvouletý chlapec uvízl v Ostrově na Karlovarsku hlavou v zábradlí, vyprostili ho až hasiči

Hydraulické nástroje pro vyprošťování při dopravních nehodách použili hasiči v Ostrově na Karlovarsku pro záchranu malého chlapce, který se zaklínil v zábradlí na balkoně.

Dvouletý chlapec prostrčil ve čtvrtek dopoledne hlavu zábradlím v bytě ve druhém patře obytného domu v Ostrově a už nemohl hlavu zpět vytáhnout. Ani rodiče nedokázali chlapci pomoc z této pasti a tak zavolali o pomoc. Na tísňovou linku kromě rodičů volali i další svědci, kteří uvězněného chlapce v zábradlí viděli z chodníku před domem.

Ostrovští hasiči si museli ze svého zásahového auta donést do bytu hydraulické vyprošťovací nástroje určené pro vyprošťování zraněných při dopravních nehodách. S použitím rozpínacího nástroje opatrně ve spolupráci s posádkou záchranné služby roztáhli jednotlivá pole zábradlí a chlapce vytáhli ven.

Poté zase zábradlí na balkoně opět narovnali. Přímo na místě chlapce zkontrolovala záchranná služba, protože byl v pořádku, mohl zůstat u rodičů. Za statečnost při záchranné akce pak chlapci i jeho starší sestře ukázali ostrovští hasiči jejich vybavení a zásahový automobil.

Zasahující jednotky:

  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet