Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody na Královéhradecku, příčinou sníh a námraza

Špatné počasí včera zkomplikovalo dopravu na většině komunikací v Královéhradeckém kraji. Napadlo několik centimetrů sněhu, silnice byly zledovatělé a tvořily se sněhové jazyky. Hasiči během včerejšího dne vyprošťovali několik uvízlých kamionů a zasahovali u dopravních nehod. Nejvíce práce měli hasiči na Náchodsku.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Broumova a Náchoda vyjeli před osmou hodinou ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici II. třídy č. 302 mezi Otovicemi a Broumovem. Řidička osobního vozidla Š Felicia zřejmě dostala na zledovatělé silnici smyk a najela na levý okraj komunikace. Vozidlo skončilo na střeše mimo vozovku. Žena utrpěla lehčí zranění a byla převezena k ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Vozidlo otočili zpět na kola a pomocí jeřábu jej vyprostili zpět na vozovku. (foto: územní odbor Náchod)

V 08:29 hodin byli hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Jaroměře přivoláni ke střetu dvou osobních vozidel mezi Heřmanicemi a Brodem. Jedna osoba byla zraněna a převezena do nemocnice. Zasahující hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Hasiči ze stanic Jaroměř a Náchod vyprošťovali před jedenáctou hodinou dopoledne kamion, který sjel mimo vozovku v Náchodské ulici v Jaroměři. Hasiči pomocí jeřábu vozidlo vytáhli zpět na vozovku. Nehoda se obešla bez zranění. (foto: územní odbor Náchod)

Další nákladní vozidlo vyprošťovali hasiči z Náchoda a Broumova z příkopu mezi Meziměstím a Ruprechticemi. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. (foto: územní odbor Náchod)

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla v 15:08 hodin přivolána k dopravní nehodě tří osobních vozidel v Palackého ulici v České Skalici. Při střetu byla jedna osoba zraněna. Hasiči provedli odpojení akumulátorů a zajistili vozidla proti úniku provozních kapalin.

Bez zranění se obešla nehoda dvou osobních vozidel v Broumově – Velké Vsi. Broumovští hasiči zajistili místo nehody, odpojili akumulátory a zamezili úniku provozních látek. (foto: požární stanice Broumov)

Hradec Králové
Profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a královéhradečtí hasiči z chemickým kontejnerem byli včera po sedmé hodině ráno přivoláni k dopravní nehodě nákladního vozidla na 67. km dálnice D11 ve směru Hradec Králové – Praha. U nákladního vozidla Volvo došlo k poškození nádrže a úniku zhruba 50 litrů nafty. Tu hasiči jímali do speciálních nádob a sudů. Zbylých zhruba 200 litrů nafty v nádrži hasiči přečerpali. Na místo byl přivolán pracovník ŽP Pardubického kraje. (foto: požární stanice Nový Bydžov)

V 10:48 hodin vyjeli hasiči z Hradce Králové na silnici č. 11 k Lhotě pod Libčiny, kde havarovala Avie převážející nápoje. Vozidlo skončilo na boku mimo vozovku. Řidič vyvázl bez zranění a sám si zajistil přeložení nákladu na jiné vozidlo.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Rychnovští hasiči s vyprošťovacím vozidlem byli včera před desátou hodinou dopoledne přivoláni k obci Liberk na pomoc s vytažením sypacího vozu z příkopu. Vozidlo se převrátilo do příkopu a zůstalo opřené o strom. Hasiči za pomocí jeřábu vyprostili sypač zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet