Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči našli ve Zlíně při hašení zahradního domku lidské tělo

Dne 19.června v 21:32 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně oznámen požár zahradního objektu na ulici Havlíčkova v městské části Zlín – Malenovice.

Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů stanic Zlín a Otrokovice. Současně byl vyhlášen poplach také jednotce hasičů města Zlína z Prštného a jednotce dobrovolných hasičů z Malenovic.

Už při příjezdu viděli hasiči stoupat z pozemku rodinného domu hustý kouř. Následně bylo zjištěno, že plameny zcela zachvátily dřevěný zahradní objekt na pozemku rodinného domu a šířily se na další hospodářský objekt a na garáž v sousedství.

Hasičům se podařilo do dvanácti minut dostat požár pod svou kontrolu a zabránit zasažení garáže. Při provádění hasebních prací bylo ve vnitřní části vyhořelého zahradního objektu nalezeno lidské tělo.

V 22:08 hodin byl požár zcela zlikvidován. Na místo události byli povoláni psychologové hasičů a Policie ČR, kteří spolu s proškolenými hasiči poskytli rodinným příslušníkům oběti posttraumatic­kou pomoc.

Na místě události zasahovala také posádka zdravotnické záchranné služby, která ošetřila lehce zraněnou osobu, která se pokoušela v době po zjištění požáru zachránit domácí zvířata z hospodářského objektu, na který se požár šířil.

Místo události si po likvidaci požáru převzali vyšetřovatelé hasičů a policie ČR. Dosavadním šetřením byly vyloučeny verze vzniku požáru v důsledku technické závady, samovznícení sena uloženého v zasaženém objektu nebo používání topidla. V dopoledních hodinách bude vyšetřování na místě tragické události pokračovat.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet