Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachytili naftu z vykolejené lokomotivy

K nehodě dieselové nákladní lokomotivy na nádraží v Bystřici nad Olší (okres Frýdek-Místek) vyjelo v úterý 27.11. večer pět hasičských jednotek. Hasičům se podařilo zachytit únik nafty z proražené palivové nádrže lokomotivy.

Lokomotiva vykolejila v úterý kolem sedmé hodině večerní. Jako první přijela na nádraží jednotka hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci s cisternovou automobilovou stříkačkou a chemickým automobilem, která zastavila únik nafty do kolejiště. Za ní přijely tři dobrovolné jednotky z Bystřice, Jablunkova a třinecké části Guty a hasičská jednotka Českých drah. Hasiči přečerpali zhruba 700 litrů nafty z nádrže lokomotivy do barelů.

Do kolejiště uniklo před jejich příjezdem zhruba 2000 litrů nafty. Vykolejením byl také poškozen železniční svršek. Provoz na železniční trati byl přerušen zhruba na 2 hodiny – po 21. hodině byla zprovozněna 1 kolej a událost převzali hasiči Českých drah.

Hasiči spolupracovali s Policií ČR, referátem životního prostředí města Třince a s Povodím Odry. Do potoka u železničního náspu žádné ropné látky neunikly.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet