Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Skvělý lidský čin pražského záchranáře

Včerejší (28. 11. 2007) vážné zranění 15leté dívky u obce Třebíz nedaleko Loun, se odehrálo přímo před očima záchranáře ZZS hl.m. Prahy, který jel přednášet do Teplic. Dívku, která vyběhla za autobusem, srazil kolemjedoucí osobní automobil.

Pan Šavel okamžitě zastavil, zorganizoval zajištění místa nehody, přivolal zdravotnickou záchrannou službu, poskytl odbornou pomoc. Vzhledem k mechanismu úrazu sám zavolal Leteckou zdravotnickou záchrannou pomoc z Prahy-Ruzyně. Záchranářský vrtulník okamžitě vyletěl na pomoc a na místo nehody dorazil ve stejnou chvíli jako pozemní sanitní vozidlo s lékařem ze Slaného. Dívku s vážným poraněním hlavy následně dopravil do Fakultní nemocnice Motol. Díky správnému a rychlému jednání byla pacientka v nejkratší možné době předána do rukou lékařů adekvátního pracoviště.

Skutečnost, že pan Šavel je profesionální záchranář, rozhodně ani v nejmenším neubírá nic na významu jeho skvělého činu. V civilu, prakticky bez pomůcek, s autem plným resuscitačních modelů…patří Vám velký dík. Pražská záchranka může být pyšná.

Převzato z webu pražské záchranné služby www.zzshmp.cz

Ilustrační foto: Požáry.cz

-wap-
Sdílet