Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pendolino vykolejilo v Praze

Rychlovlak Pendolino vykolejil v Praze-Kyjích. Z kolejí sjely čtyři vozy ze sedmi. Vlak jel pomalu, nikomu se naštěstí nic nestalo a cestující si přestoupili do dalšího rychlíku, který směřoval na Brno.22.30 hod. – přidány nové info a fotografie

Rychlovlak Pendolino vykolejil v Praze-Kyjích. Z kolejí sjely čtyři vozy ze sedmi. Naštěstí jel vlak pomalu a nikomu se nic nestalo. Cestující si přestoupili do dalšího rychlíku, který směřoval na Brno.

Vlak SuperCity 507 Pendolino vyjel před polednem směrem do Ostravy. Mezi zastávkami Praha-Kyje a Praha-Dolní Počernice však sjel z kolejí. Trať je zde dvoukolejná, takže provoz mezi Libní a Běchovicemi je omezen na jednu kolej.

Cestující tímto směrem mohou počítat se zpožděním.

Aktualizováno

Na místě události zasahují profesionální hasiči Českých drah z pražské požární stanice, kteří mají specializaci na nakolejovací práce. Nakolejování soupravy Pendolina probíha ve spolupráci s Nehodovým vlakem ČD a jeho pracovníky. V současné době se podařilo nakolejit druhý podvozek jednoho z vozů rychlovlaku. Práce budou probíhat zřejmě celou noc, neboť to dle informací z místa zásahu prostě opravdu rychleji nejde.

K události míří náš redakční fotograf, takže se po jeho návratu a zpracování materiálu doplní fotogalerie.

Pravděpodobnou příčinou vykolejení Pendolina byla nařízlá kolejnice, jedná se zřejmě o úmyslný čin. Ostatně by tomu na tomto kolejovém úseku nebylo poprvé. Škoda na soupravě a železničním svršku dosáně několika desítek miliónů korun.

Aktualizováno 20.30</

Na místě kromě drážních hasičů (jedno družstvo) z pražské požární stanice Chodovská zasahují v rámci výpomoci při nakolejování jejich kolegové z HZS Českých drah – HS Nymburk a Kolín. Dále jsou na místě hasiči HZS hl.m. Prahy s jedním družstvem, které přivezlo osvětlovací balón. Na místě události stále pokračují práce, vedoucí k nakolejení soupravy zpět na dopravní cestu.

Druhé družstvo HZS ČD Praha zasahovalo dnes v podvečer v obvodu žst. Praha – Krč, kde vyprostilo neopatrnou řidičku a její osobní automobil z kolejiště.

Aktualizováno 22.30

Zásah stále trvá, drážní hasiči za pomoci nakolejovacího zařízení Hoesch se stále snaží vrátit zpět na koleje soupravu Pendolina. Práce bude pokračovat celou noc. Rychlovlak vykolejil zhruba ve stokilometrové rychlosti.


-swo-, -wap-
Sdílet