Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka dvou vlaků v americkém Chicagu

V pátek, 30. 11. 2007 došlo v americkém městě Chicago ke střetu osobního vlaku AMTRAK, který narazil do stojícího nákladního vlaku na stejné koleji. Nehoda si vyžádala několik desítek raněných.

V osobním vlaku AMTRAK se nacházelo 187 cestujících a několik členů personálu. Osobák narazil bez jakéhokoliv brždění do před ním stojícího nákladního vlaku společnosti Norfolk Southern. Lokomotiva AMTRAKu se po nárazu vzpříčila a najela na poslední vůz nákladního vlaku, ložený kontejnery. Zůstal v ní uvězněný strojvedoucí s pomocníkem, oba však utrpěli pouze lehké zranění a sám mašinfíra, ač uvězněn v lokomotivě, nehodu oznámil záchranným složkám.

Na místo události se dostavil hasičský sbor Chicago FD a sanitní vozy se záchranáři a lékaři. Započalo se za pomoci automobilového žebříku s vyproštěním strojvedoucího a také s vynášením raněných cestujících z vlaku. Většina cestujících opustila AMTRAK po svých. Lékaři zřídili třídící stanoviště zraněných, které poté transportovalo mnoho sanitních vozidel do chicagských nemocnic – Univerzitní, Merci Hospital a John H. Stroger Hospital. Celkem bylo tak zraněno a odvezeno více jak 70 osob, z toho přibližně 14 z nich utrpělo těžká zranění, pět lidí je v kritickém stavu.

Příčina nehody a následná škoda je nyní v šetření příslušných orgánů. Objasnit by jí mohl záznam z tzv. černé skříňky lokomotivy AMTRAKu.

Info a foto: web

-wap-
Sdílet