Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu ve Vimperku zemřela jedna osoba

Do ulice Svornosti ve Vimperku vyslalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje k ohlášenému požáru bytu celkem pět jednotek, a to profesionály z vimperské stanice a jednotky SDH obcí Vimperk, Zdíkov, Stachy a Svatá Máří. Jednalo se o požár bytu v prvním patře bytového domu.

Požár se nerozšířil do dalších bytů, pouze částečně na chodbu domu. Zasahující hasiči evakuovali 8 osob. Jedna z osob byla okamžitě předána zdravotníkům ZZS. I přes jejich veškerou péči se nepodařilo ji zachránit. Rychlým zásahem hasičů byl požár krátce před 21. hodinou lokalizován.

Operační středisko HZS vyhlásilo druhý stupeň poplachu. Poté, co byl požár uhašen, museli zasahující hasiči silně zakouřený dům odvětrávat. Zásah poslední jednotky PO byl ukončen v 23:20.

V průběhu požáru se na místo dostavili také starosta a místostarostka města, kteří nabídli evakuovaným osobám náhradní ubytování. Příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření, které bude pokračovat dne 24. června. Škoda byla vyčíslena na 375 tisíc korun.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet