Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu hasiči evakuovali 8 lidí

V pátek 30. listopadu byl v 19:14 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár bytového domu v obci Libina. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a z Uničova a dobrovolní hasiči z Libiny a z Oskavy. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v přízemním bytě dvoupatrového bytového domu.ilustrač­ní foto

V pátek 30. listopadu byl v 19:14 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár bytového domu v obci Libina. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a z Uničova a dobrovolní hasiči z Libiny a z Oskavy. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v přízemním bytě dvoupatrového bytového domu. Současně s likvidačními pracemi prováděli hasiči evakuaci, kdy pomocí vyváděcích masek evakuovali postupně 8 osob. Požár vznikl s největší pravděpodobností od topidla a způsobil škodu 200 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Další případy z Olomouckého kraje

Požár kotelny rodinného domu
V pátek 30. listopadu byl v 19:03 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rodinného domu v Dubčanech. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a z Litovle a dobrovolní hasiči z Náměště na Hané a Senice na Hané. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár kotelny a tuhých paliv v místnosti kotelny, která měla rozměry 5 × 5 m. Na likvidaci ohně byly nasazeny 2 vysokotlaké proudy. Po lokalizaci požáru bylo zčásti ohořelé palivo vyneseno mimo budovu a dohašováno venku. Příčina vzniku požáru je v šetření. Požár způsobil škodu 10 tisíc korun.

Požár kůlny v hospodářské usedlosti
V neděli 2. prosince byl nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově v 0:30 hodin požár kůlny v hospodářské usedlosti v obci Tištín. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Němčic nad Hanou, Tištína a Nezamyslic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří kůlna o rozměrech 6 × 3 metry. Oheň hasiči bez problémů zlikvidovali. Požár způsobil škodu 10 tisíc korun, příčina se šetří.

Požár zahradního domku
V neděli 2. prosince byl v 1:53 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár zahradního domku v Čechovicích na Prostějovsku. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic a Čechovic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří zahradní domek o rozměrech 5 × 5 metrů. Při likvidačních pracích hasiči museli rozebrat střešní konstrukci a vyklidit hořící předměty z domku. Požár způsobil škodu 10 tisíc korun, příčina vzniku ohně se šetří.

Hasiči uvolňovali prst z volantu
V neděli 2. prosince v 14:23 hodin byli požádáni profesionální hasiči z Jeseníku o pomoc. Jedenáctiletá dívka si doma hrála a strčila prst do otvoru u volantu dětského šlapadla. Když se snažila prst vytáhnout, natekl jí a nešel ven. Hasiči proto volant šlapadla rozřezali a prst dívenky vytáhli.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-kuw-
Sdílet