Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň vzal život mladému chlapci.

Jednotka z hasičské stanice Smíchov zasahoval při požáru dětské chatky.

Žák základní školy zahynul v neděli v noci v plamenech chatky, kterou si postavil s kamarádem. Ten po jedné hodině ráno odešel na záchod do nedalekého bydliště. Když se po několika minutách vracel, všechno bylo v plamenech.

Velká tragédie se zbytečně zmařeným dětským životem se odehrála v neděli v noci v Řeporyjích.
Dva čtrnáctiletí chlapci si nedávno v ulici Ve výrech v Praze 13 vlastními silami postavili dřevěnou provizorní chatku, do které chodili o víkendech přespávat. Protože byla ještě v noci zima, přitápěli si ve starých kamnech. Ta zřejmě způsobila smrt jednoho z kamarádů.

O tomto víkendu šli do chatky opět spát. „V neděli časně ráno se ale jednomu z nich chtělo na WC. Proto odešel do nedalekého domu, kde bydlel. Když se ale zhruba po deseti minutách vrátil, viděl z chatky šlehat plameny, které se nejdřív sám marně pokusil uhasit.

Podle ní již nepomohli ani přivolaní hasiči. Ti přispěchali krátce před půl druhou ráno, kdy už hořela i okolní tráva. I když nasadili všechnu dostupnou techniku a zanedlouho dostali oheň pod kontrolu, čekal je po uhašení požáru hrozivý pohled. Ve zbytcích příbytku, který si kamarádi postavili, objevili již jen mrtvé a značně ohořelé chlapcovo tělo.
Zřejmě se ve spánku nadýchal rychle se šířících zplodin požáru a už nestačil utéci.

Zbytečně zmařený mladý život zřejmě způsobila špatná instalace starých kamen na tuhá paliva, protože podle vyšetřovatele hasičů vznikla celá tragédie právě od nich.

Celým případem se nyní zabývají pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování v Praze 5
Sdílet