Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v dřevopodniku zničil dřevěné přístřešky, hasiči včasným zásahem uchránili majetek za 10 milionů korun

Dne 24. června v 17:53 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Morkovice – Slížany a v rámci mezikrajské výpomoci i jednotce stanice Kyjov. Současně byl vyhlášen poplach také jednotkám dobrovolných hasičů z Koryčan a Střílek. Hasiči byli vysláni na místo hlášeného požáru v areálu dřevopodniku v Koryčanech.

Po příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že došlo k požáru dřevěných přístřešků, které navazovaly na objekt výrobní haly. V blízkosti požárem zasažených přístřešků byla také další budova, která sloužila k bydlení a jako administrativní.

Požár zasáhl přístřešek o půdorysu asi 15 × 3 metrů a plameny se šířily i na dřevěné střešní konstrukce sousedního přístřešku o půdorysu 7 × 4 metrů. Do šestnácti minut se podařilo dostat hasičům požár pod svou kontrolu. Dohašovací a likvidační práce se pak protáhly do 19:29 hodin. Hasebním zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na výrobní halu a sousedící objekt a uchránit tak majetek v odhadované hodnotě asi 10 000.000,– Kč.

Na místo události byla povolána také jednotka profesionálních hasičů stanice Kroměříž s automobilním žebříkem, s jehož pomocí bylo strženo dřevěné obložení štítu výrobní haly. Při zásahu bylo jednotkami spotřebováno větší množství vody, ta byla do cisteren doplňována se zásobníku požární vody v areálu podniku. Podle prvotního šetření způsobil požár škodu ve výši asi 190.000,– Kč. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet