Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čelní střet dvou osobních vozidel skončil těžkým zraněním řidiče, kterého transportoval do nemocnice vrtulník

Ke střetu osobních vozidel Škoda Felicia a VW Caddy došlo dnes po půl sedmé ráno na rovném úseku silnice u obce Bobrky. Na místo hlášené nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín.

Ve vozidle zn. Škoda byl pouze řidič, který zůstal po střetu ve vraku zaklíněn. Po provedení jeho stabilizace posádkou zdravotnické záchranné služby ho hasiči za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení z vraku vozidla vytáhli. Vzhledem k těžkým zraněním, která utrpěl, byl na místo události povolán vrtulník letecké záchranné služby, který ho následně transportoval do nemocnice.

Ve vozidle zn. VW Caddy cestovaly dvě osoby. Spolujezdec vyváznul z nehody nezraněn, řidič vozidla byl převezen sanitou zdravotnické záchranné služby k dalšímu pozorování do nemocnice.

Hasiči zajistili místo události, které blokovalo průjezd jedním z jízdních pruhů komunikace. Po vyproštění řidiče a jeho předání záchranářům zajistili vraky vozidel proti vzniku požáru a připravili prostor pro přistání vrtulníku. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, který byl likvidován za použití sorbentů. Do doby zadokumentování nehody policisty zůstává jednotka na místě události.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet