Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion narazil do plynové přípojky a začal hořet

Krátce po čtvrté hodině přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě a následném požáru kamionu v Brandýse nad Labem.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Stará Boleslav, jako mezikrajská výpomoc byla vyslána jednotka HZS hl. města Prahy HS-10 Satalice a jednotka SDH Brandýs nad Labem. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkume zjištěno, že kamion i návěs jsou již požárem zcela zasaženy a požár poškodil plynovou přípojku ze které uniká hořící plyn.

Na místo byla ihned povolána plynárenská pohotovost. Dále bylo zjištěno, že řidič polské národnosti je nezraněn mimo vozidlo. V době nehody byl kamion naložen plastovým granulátem. V 5.00 hodin se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, kamion hasiči odtáhli od plynové přípojky a plynařům se podařilo zastavit únik plynu.

Hasiči požár dohašovali a likvidovali následky požáru. V 6.15 hodin byl požár zlikvidován, na místě zůstala dopravní policie a plynaři, hasičské jednotky se v 6.30 hodin mohly vrátit zpět na základny. Požár způsobil škodu ve výši 1 milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty za 1 milion.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet