Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali psa na skalní stěně slánské horky

Ve středu 25. června 2014 v odpoledních hodinách byl na tísňovou linku středočeských hasičů ohlášen pád menšího psa ze skály slánské hory ve Slaném na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Slaný s jedním zásahovým automobilem, kterou posílila lezecká skupina profesionálních hasičů z Kladna s lezeckým vozem a velitelským automobilem.

Hasiči museli ustavit zásahová vozidla pod slánskou horkou a překonat s technickým materiálem téměř stopadesát výškových metrů, aby se dostali na samotný vrchol horky. Provedeným průzkumem byl zjištěn pád malého psa, který se po deseti metrech ve srázu na skále zachytil a nemohl se vyšplhat zpět na bezpečné místo.

Slánští hasiči společně s lezeckou skupinou kladenských hasičů pomocí lanové techniky psa během několik minut vyprostili a předali jej majiteli. Pes byl vystrašený a agresivní, během vyproštění překousal lanovou smyci a ohrožoval tak zasahující hasiče.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje
Sdílet