Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva sražení mladíci na dálnici

K oznámené srážce osobního automobilu s člověkem a nebo zvěří na 86. km dálnice D5 Rozvadov – Praha, v úseku Sulkov – Litice, vyjížděli včera 4. prosince 2007 po dvacáté hodině večer profesionální hasiči.Ilustrač­ní foto.

K oznámené srážce osobního automobilu s člověkem a nebo zvěří na 86. km dálnice D5 Rozvadov – Praha, v úseku Sulkov – Litice, vyjížděli včera 4. prosince 2007 po dvacáté hodině večer profesionální hasiči ze stanice Nýřany. Na místě byla také Policie ČR. Řidič vozidla uvedl, že do něčeho narazil. Nevěděl však, jednalo-li se o člověka a nebo zvíře.
Hasiči zajistili místo události a prohledali spolu s policisty asi 600 metrový úsek v obou směrech dálnice od místa údajného střetu. Nebyla nalezena žádná osoba ani zvíře. Po třiadvacáté hodině týž den však byli nýřanští profesionální hasiči povoláni na dálnici znovu, a to na 84. km ve směru Rozvadov – Praha, úsek Sulkov – Litice. Mělo se jednat o jednu sraženou osobu ve středovém pruhu. Po dojezdu na místo bylo zjištěno, že jsou zde rovnou dvě zraněné osoby. Jeden z mladíků ležel mezi středovými svodidly a druhý mezi keříčky pod svodidlem. V obou případech se jednalo o zlomeniny dolních končetin. Hasiči oba zraněné uložili na nosítka a předali ZZS. Po dobu vyšetřování nehody byl uzavřen jeden jízdní pruh. Tato událost se nacházela asi 1,2 km od první události. Nacházely se zde i plastové části vozidla. Hasiči zajistili místo nehody a odstranili následky. Policisté vyšetřují, proč řidič udal jiné místo střetu.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško


-swo-
Sdílet