Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V České Skalici hořela střecha a půda obytného domu

K požáru střechy a půdního prostoru domu v Lidické ulici v České Skalici vyjíždělo včera 4. prosince 2007 večer sedm hasičských jednotek.Požár byl hasičům ohlášen v 18:11 hodin. Na místo vyjeli profesionální a doborvolní hasiči.

K požáru střechy a půdního prostoru domu v Lidické ulici v České Skalici vyjíždělo včera 4. prosince 2007 večer sedm hasičských jednotek. Požár byl hasičům ohlášen v 18:11 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře, dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce, České Skalice, Nového Města nad Metují, Náchoda a Jaroměře s patnácti požárními vozidly, včetně výškové techniky.

Hořet začalo v půdním prostoru třípatrového obytného domu a požár se postupně rozšířil na sedlovou střechu a dřevěný krov. Hasiči požár likvidovali jak z výškové techniky, tak zevnitř domu. Kvůli hustému dýmu museli uvnitř objektu zasahovat v dýchacích přístrojích. Dvacet nájemníků muselo být z domu evakuováno. Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 19:24 hodin a zlikvidovat ve 21:25 hodin. Na půdě shořely uskladněné věci nájemníků a bylo poškozeno zhruba 80 m2 půdního prostoru. Polovina střechy domu byla zcela zničena. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření hasičů a Policie ČR. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: Michal Fanta

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-
Sdílet