Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Říčanech se slavilo, předávalo a soutěžilo

Sobota 21. června byla pro Sbor dobrovolných hasičů v Říčanech velikým dnem. Slavili totiž 140 let od svého založení. U příležitosti těchto oslav se na Masarykově náměstí v Říčanech konal druhý ročník TFA Říčany , který je zařazen do Dräger ligy v disciplínách TFA.

Překvapením dne pak bylo předání cisternové automobilové stříkačky na podvozku Tatra 815, která byla k říčanským dobrovolným hasičům převedena od HZS Středočeského kraje. Klíče od ní si z rukou starosty města pana Mgr. Vladimíra Kořena převzal starosta sboru pan Petr Hněvsa. Současně zde bylo předvedeno nové vozidlo RZA na podvozku VW Transporter, které bude sloužit v Říčanech na stanici profesionálních hasičů. Oběma novým vozům také požehnal říčanský farář Konstantin Petr Mikolajek.

Po celý den byl pro všechny návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Vystoupili mažoretky z tanečního studia Edity Broukalové. Hasiči z pražských Lysolají předvedli hašení hořící osoby pomocí pulzní hasicí pušky IFEX. O perfektní ukázku vyprošťování z havarovaného vozidla se postarali hasiči z Votic. A doslova tahákem dne se stalo vystoupení malých Soptíků z Kralovic a jejich zásah při dopravní nehodě, které sklidilo zasloužené ovoce.

Návštěvníci si také mohli prohlédnout spoustu techniky,včetně té historické, se kterou přijeli zástupci sborů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Závodníkům TFA pořadatelé opět nic nedarovali a nachystali jim náročnou trať. Na start se postavilo 10 žen 24 mužů. Mezi ženami se na třetím místě umístila Radka Štochlová, na druhém Marcela Macháčková a na prvním Naďa Raušerová. Mezi muži bylo pořadí na bedně následující. Třetí místo Martin Jelínek, druhé místo Tomáš Hrstka první místo Ondřej Šusta. Letošní ročník Dräger ligy bude zakončen 27. září opět v Říčanech a jeho součástí bude i výstup do 12-tého patra budovy Alfa Tower.

Jakub Kratochvil
SDH Říčany
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky soutěže.xls zobrazit online XLS 34 kB