Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasík přeje dětem hezké prázdniny

Letošních 738 druháků a 499 šesťáků už ví, co dělat, když například doma vypukne požár, jak správně zavolat na tísňovou linku, jak si uhasit hořící oblečení bez vody, jak si ošetřit drobnou popáleninu, co znamená zvuk sirény a signál „Všeobecná výstraha", co si zabalit do evakuačního zavazadla nebo jak se ochránit při úniku nebezpečné látky. Většina z nich se také podívala na požární stanici a seznámila se blíže s prací a technikou hasičů, operačních středisek a tísňových linek 112 a 150.

V průběhu školního roku 2013/2014 navštěvovali instruktoři preventivně výchovného programu „Hasík CZ – Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva" v Libereckém kraji 21 základních a 1 mateřskou školu. Celkem 20 instruktorů z řad HZS LK a 3 dobrovolní hasiči učili žáky 2. a 6. tříd, jak si mají poradit při ohrožení vlastního zdraví a pomoci ostatním. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje se do programu Hasík CZ, který je určený především základním školám, zapojil v roce 2008, kdy byla vyškolena první dobrovolná instruktorská dvojice hasičů.

Všichni instruktoři zapojení do programu chodí na základní školy dobrovolně a nad rámec vlastních pracovních povinností, za což jim patří naše poděkování. Děkujeme také všem školám, na kterých program Hasík CZ probíhá za spolupráci, a dětem přejeme krásné prázdniny, při kterých, doufáme, nebudou muset čerstvě nabyté zkušenosti uplatnit.

Sdílet