Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprostili dvě těžce zraněné osoby u nehody blízko Uherského Ostruhu, na místě nehody zasahovaly jednotky dvou krajů

Operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště a současně i v rámci mezikrajské výpomoci jednotku profesionálů z Veselí nad Moravou na místo hlášené dopravní nehody dvou osobních vozidel. K té došlo na komunikaci z Uherského Ostruhu směrem na Veselí nad Moravou. Podle prvotních informací zůstaly v jednom z havarovaných vozidel zaklíněné osoby.

Jako první dorazili na místo hasiči z Veselí nad Moravou, které v několika minutách následovala jednotka z Uherského Hradiště.

Na místě události došlo ke střetu vozidla Škoda Octavia a Audi Q7. Ve vozidle Škoda, které skončilo převrácené v příkopu u komunikace zůstali uvězněni těžce zraněný řidič a jeho spolujezdkyně. Oba zraněné hasiči z vraku vyprostili a předali posádce zdravotnické záchranné služby, která je transportovala do nemocnice. Podle dalších informací byla žena dále transportována vrtulníkem letecké záchranné služby do Brna.

Ve vozidle Audi, které zůstalo stát po nárazu na komunikaci, cestovaly dvě osoby. Řidič vozidla utrpěl lehčí zranění, spolujezdec byl nezraněn.

Hasiči zajistili místo nehody a vraky obou vozidel proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Jednotky zůstávají na místě události a asistují policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet