Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pár zásahů z Královéhradeckého kraje

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v 07:36 hodin k vážné dopravní nehodě na silnici u obce Čáslavky. Polský řidič osobního vozidla Peugeot 309 z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu.

Hradec Králové
Královéhradečtí hasiči byli včera v 08:24 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici ve směru Hradec Králové – Jaroměř, u obce Holohlavy. Řidič Fiatu Punto pravděpodobně nedal přednost v jízdě řidičce Škody Octavia Combi jedoucí po hlavní silnice. Při střetu byli oba řidiči zraněni a převezeni do královéhradecké nemocnice. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Před pátou hodinou odpoledne vyjeli hasiči k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na Rašínově třídě v Hradci Králové. Jedna osoba byla zraněna a ošetřena záchrannou službou. Hasiči zajistili místo nehody a havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Náchod
Po nárazu bylo vozidlo odmrštěno zpět na vozovku. Řidič utrpěl lehčí zranění a byl ošetřen na místě, spolujezdkyně byla převezena do nemocnice. Hasiči odpojili u havarovaného vozidla autobaterii a zamezili úniku provozních kapalin. Po zajištění místa nehody pomohli s naložením vozidla na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)

Po poledni vyjeli hasiči z Jaroměře k hlášenému požáru v prostoru obce Spyta. Po příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené a nepovolené pálení plastů. Hasiči ohniště uhasili a přivolali Policii ČR, Městskou polici a pracovnici odboru ŽP Česká Skalice.

Územní odbor Trutnov
Královédvorští profesionální hasiči pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v ulici J. Biliny ve Dvoře Králové nad Labem.
Trutnovští hasiči pomáhali záchranné službě s pacientem v Polské ulici v Trutnově – Poříčí.

Řidič Felicie zemřel po střetu s nákladním vozidlem
K tragické dopravní nehodě tří vozidel vyjeli včera po třinácté hodině profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného. Nehoda se stala na silnici u Klášterské Lhoty na Trutnovsku. Řidič osobního vozidla Škoda Felicia předjížděl nákladní vozidlo Tatra. Nestačil se však včas zařadit a čelně se srazil s protijedoucím nákladním vozidlem Mercedes. Škodovka byla nárazem odmrštěna před Tatru. Řidič Tatry se snažil vyhnout střetu a vyjel vpravo mimo vozovku, kde se převrátil na bok. Boční stranou se ještě střetl s Mercedesem, který také vyjel mimo vozovku. Řidič Š Felicia utrpěl smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič Mercedesu utrpěl vážná zranění a byl transportován do nemocnice.
Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Po zadokumentování události vyprostili pomocí hydraulického zařízení tělo řidiče z vraku vozidla a pomohli s vytažením nákladních vozidel z příkopu. Silnice byla několik hodin neprůjezdná a Policie ČR odkláněla dopravu přes okolní obce.

Územní odbor Jičín
Jičínští hasiči byli v 15:44 hodin přivoláni k technické závadě v budově České pošty v Libošovicích. Došlo ke zkratu v jedné ze zářivek a vyhoření tlumivky. Hasiči zkontrolovali poškozenou zářivku a el. kabely.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-
Sdílet