Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený kamion uzavřel tunel

Uzavření pisáreckého tunelu dálničního přivaděče ve směru do centra Brna si dnes vynutila dopravní nehoda polského kamionu. Tahač Mercedes Actros s návěsem se při výjezdu z tunelu v zatáčce převrátil na levý bok.

Osmačtyřicetiletý řidič při nehodě utrpěl řezné rány od rozbitého skla kabiny tahače. Z poškozeného návěsu se na vozovku vysypala část nákladu praček a z palivové nádrže tahače vytékala nafta a olej.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.19 hodin, na místo vyjely tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Bauerově a Lidické ulici a ve Starém Lískovci. Při jejich příjezdu byl zraněný řidič v péči zdravotníků. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření, sorbentem zasypávali unikající provozní kapaliny a bránili jejich průniku do kanalizace. Z palivové nádrže tahače hasiči odčerpali zhruba 200 litrů nafty. Aby bylo možné převrácený kamion opět postavit na kola, museli hasiči z návěsu vyložit cca 300 převážených praček. Po vyprázdnění návěsu hasiči pomohli pracovníkům specializované vyprošťovací firmy kamion postavit. Po úklidu vozovky od částí poškozeného návěsu a úlomků a střepů z kabiny tahače hasiči ve 13.33 hodin ukončili zásah.

Po dobu odstraňování následků nehody byl dálniční přivaděč ve směru z dálnice D1 do centra Brna a na Svitavy uzavřen a policisté odkláněli dopravu na výjezd z D1 do Vídeňské ulice.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet