Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popálený muž vyskočil oknem z hořící chaty, poblíž části obce Brumov zasahovali hasiči ze čtyř jednotek

Pět minut po jedné hodině vyslal operační důstojník ze Zlína jednotku profesionálních hasičů stanice Valašské Klobouky na místo hlášeného požáru chatky, ke kterému došlo poblíž části obce Brumov. Současně byly na místo požáru vyslány i jednotky dobrovolných hasičů z Brumova a Bylnice.

Celodřevěná chatka o půdorysu asi 6 × 5m, kterou plameny zcela pohltily, se nacházela v těžce přístupném a hustě zalesněném terénu. Za těchto podmínek nemohli hasiči, kteří se k požáru snažili dostat ze dvou stran, přijet ze svou těžkou technikou až přímo na místo události. Bylo proto nutné natáhnout více jak sto metrů hadic. Jako posilová jednotka byli vysláni také dobrovolní hasiči ze Štítné nad Vláří.

V době příjezdu hasičů se na místě nacházel jeden popálený muž, který stačil z chatky vyskočit oknem v podkroví. Tomu hasiči poskytli předlékařskou pomoc a pomocí nosítek ho transportovali k sanitce zdravotnické záchranné služby.

Asi po čtyřiceti minutách se podařilo dostat hasičům požár pod kontrolu a postupně ho likvidovat. Díky jejich zásahu a deštivému počasí se plameny z hořícího objektu nepřenesly na okolní porost.

Ještě v nočních hodinách bylo provedeno prvotní ohledání místa události vyšetřovateli hasičů a policistů. V dalším podrobném ohledání požářiště a zjišťování příčiny vzniku požáru budou vyšetřovatelé pokračovat v dopoledních hodinách. Po příjezdu majitele na místo události bude také vyčíslena vzniklá škoda.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet