Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě bylo zraněno pět osob

Pět zraněných osob si vyžádala dopravní nehoda, srážka osobních automobilů Audi a Daewo Matiz, na silnici mezi Vlčtejnem a Želčany. K nehodě před sedmnáctou hodinou vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Slovany a dobrovolní hasiči z Blovic.

Následkem nehody skončilo Audi na kolech v příkopu ve směru na Plzeň a Daewo na boku mimo vozovku, ve směru na Nepomuk. Kromě policistů a ZZS z Plzně a Vlčic byly na místě také dva vrtulníky LZS. Z pěti zraněných se ve dvou případech jednalo o muže a ženu a ve třech o tři děti různého věku.. Dvě děti byly malé a jedno větší. Hasiči museli z automobilu Daewo vypošťovat těžce zraněnou ženu. Všichni zranění byli z vozu Daewo. Jeden vrtulník do nemocnice dopravil nejmenší a starší dítě, druhý pak zraněnou ženu a muže. Třetí zraněné dítě do nemocnice dopravila sanitka. Hasiči dále zajistili místo nehody, odpojili u vozidel akumulátory, připravili přistávací plochu pro vrtulníky a pomáhali s naložením zraněných. Nehodu na místě vyšetřuje Policie ČR. Silnice v místě je neprůjezdná. Po zadokumentování nehody čeká hasiče likvidace následků a asistence odtahové službě.

K dopravní nehodě pěti vozidel u obce Ohučov vyjížděli po sedmnácté hodině profesionální hasiči ze stanice Staňkov. Při nehodě byla zraněna jedna osoba. Hasiči zajistili místo nehody, poskytli předlékařskou pomoc zraněné osobě. Silnice je uzavřena a likvidace následků potrvá asi hodinu.

Ilustrační foto.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

-wap-
Sdílet