Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič uhořel v autě na D1

Třiadvacetiletý řidič dnes dopoledne zemřel při požáru vozidla na dálnici D1 na Brněnsku. Řidič vozidla Peugeot 406 na 166. kilometru dálnice ve směru z Brna na Prahu autem na krajnici zavadil o svodidla. Po ujetí několika desítek metrů se vozidlo v rychlém jízdním pruhu vzňalo.

Požár vypukl v kabině auta a rozšířil se velmi rychle na celou kabinu. Přestože u hořícího auta krátce po jeho vznícení zastavil další motorista, mladému řidič kvůli sálajícím plamenům už nemohl pomoci.
Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 9.49 hodin, na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Rosicích v Jihomoravském kraji a ve Velkém Meziříčí a Velké Bíteši v Kraji Vysočina. Proti plamenům hasiči z obou jízdních směrů dálnice nasadili vysokotlaké proudy. Požár se jim podařilo lokalizovat v 10.07 hodin a likvidovat za dalších osm minut. Hasiči označili místo nehody a protože oheň téměř nezasáhl motorový prostor, po vypáčení vzpříčené kapoty odpojili baterii. Po zadokumentování nehody z kabiny zdeformované žárem vyprostili tělo řidiče a uklidili vozovku.
Škodu na autě vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 80 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je dosud v šetření a trosky vyhořelé kabiny vozidla budou v příštích dnech dále zkoumat specialisté HZS Jihomoravského kraje a odboru kriminalistické techniky a expertíz Policie ČR.
Dálnice byla po dobu odstraňování následků nehody ve směru na Prahu uzavřena a policisté odkláněli dopravu. V 10.32 hodin začali policisté vozidla z kolony pouštět odstavným pruhem dálnice>

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wej-
Sdílet