Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pár zásahů z Plzeňského kraje

K železniční dopravní nehodě došlo dnes 9. prosince 2007 kolem třinácté hodiny odpoledne na nechráněném železničním přejezdu za Poběžovicemi, ve směru na Nový Kramolín. Motorový vlak se zde střetl s osobním automobilem Audi.Přidáno foto.

K železniční dopravní nehodě došlo dnes 9. prosince 2007 kolem třinácté hodiny odpoledne na nechráněném železničním přejezdu za Poběžovicemi, ve směru na Nový Kramolín. Motorový vlak se zde střetl s osobním automobilem Audi, ve kterém cestoval čtyřiadvacetiletý a dvaadvacetiletý mladík. Vozidlo bylo vlakem taženo asi 60 metrů. Oba zranění mladíci byli ošetřeni před příjezdem profesionálních hasičů z Domažlic a profesionálních hasičů Českých drah. Provoz na trati je zastaven a byla nasazena náhradní autobusová doprava. Hasiči zajistili místo nehody, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a po zadokumentování události je čeká likvidace následků. Příčinu a míru zavinění nehody vyšetřuje Policie ČR a Regionální inspekce bezpečnosti železniční dopravy.

K ohlášenému výbuchu kotle na tuhá paliva a následnému požáru kotelny v objektu, kde je Pizzerie, v obci Babylon vyjížděli dnes 9. prosince 2007 po poledni profesionální hasiči z Domažlic a místní dobrovolní hasiči. Od vypadlého žhavého uhlíku došlo k následnému požáru kotelny. Třiadvacetiletý muž se nadýchal zplodin a byl odvezen ZZS do nemocnice. Asi dvacet osob bylo z objektu před příjezdem hasičů evakuováno personálem Pizzerie. Hasiči požár lokalizovali po 30 minutách a zlikvidovali po necelé hodině. Škoda byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun a uchráněné hodnoty na pět milionů.

Na žádost Policie ČR vyjížděli dnes 9.prosince 2007 po desáté hodině dopoledne asi 100 metrů za Blížejov profesionální hasiči z Domažlic. Jednalo se o vyzvednutí mrtvého muže z příkopu. Hasiči ho vynesli z příkopu na pole a předali PČR. Příčinu smrti určí pitva.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško


-swo-
Sdílet