Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Terénní automobil sjel do ledové řeky

Dne 8.12. v 8:18 došlo k dopravní nehodě teréního vozu Suzuki Jimny ve Svobodě nad Úpou. Majitelka vozu si kvůli teplému počasí v předešlých dnech vypnula stálý pohon 4×4 a po projetí levotočivé zatáčky dostala smyk na ledové vozovce a pozadu sjela zadní částí vozu do blízkého potoka.

Na místo vyjela místní jednotka dobrovolných hasičů a profesionální hasiči z trutnovské a hradecké stanice. Dobrovolní hasiči se po příjezdu profesionálních hasičů vrátili zpět na základnu. Hasiči vytáhli automobil pomocí vyprošťovacího automobilu. Majitelka měla štěstí, že sjela „šikovně“, že se autu nic nestalo a po vytažení mohla pokračovat dále v jízdě.

Stejný den v 11:17 vyjeli opět profesionální hasiči z trutnovské stanice na dopravní nehodu do Janských Lázní, kde došlo k dopravní nehodě vozu VW T5. Tato nehoda se stala na stejné vozovce asi jeden kilometr od ranní nehody ve Svobodě nad Úpou. Vůz, který jel z Janských Lázní se střetl opět na namrzlé vozovce s podvalníkem, který táhl jiný vůz v levotočivé zatáčce a byl odmrštěn na most, kde zbořil kus zábradlí a zřítil se do potoka. Po průzkumu hasičů si povolali vyprošťovací automobil, který se vrátil akorát zpět na základnu do Hradce Králové z ranní nehody ve Svobodě nad Úpou. Po příjezdu na místo automobil vyprostili pomocí ocelového lana a navijáku. Nehoda se obešla také bez zranění.

Info: Soptik-HM

-wej-
Sdílet