Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali muže pod tramvají

Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Ostravy-Zábřehu a Ostravy-Fifejd zasahovaly v pondělí 10.12. před polednem ve frekventované ulici 28. října nedaleko Hulváckého kopce, kde se dostal starší muž pod jedoucí tramvaj.

Operátory hasičů informovala o vážné nehodě v Ostravě-Mariánských Horách Zdravotnická záchranná služba po jedenácté hodině. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že muž leží pod přední částí tramvaje, směřující z centra města, a to mezi hrablem a předními koly. Nasadili mu krční límec. Muž byl sice pod tramvají zkroucený, ale žádná část tramvaje jej nedržela. Proto se jej hasiči rozhodli opatrně vytáhnout bez použití technických prostředků, a to za dohledu zdravotníků.

Starší muž byl po vytažení při vědomí, ale v silném šoku a nekomunikoval. Zřejmě měl závažná zranění. Hasiči jej předali týmu zdravotníků, kteří jej odvezli do nemocnice. Zásah hasičů netrval ani deset minut.

Po dobu zásahu hasičů byla uzavřena silniční a tramvajová doprava na hlavní spojnici mezi centrem Ostravy a čtvrtí Poruba.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet