Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krátké ohlédnutí za víkendem v Královéhradeckém kraji

Kvůli požáru v paneláku muselo být evakuováno 19 lidí K požáru v panelovém domě v České Skalici vyjížděli v sobotu 8. prosince 2007 po osmnácté hodině profesionální hasiči z Jaroměře a místní dobrovolní hasiči.

Hradec Králové

Hasiči vytahovali z Labe dva mladé lidi
Královéhradečtí hasiči byli v sobotu 8. prosince 2007 před osmou hodinou večer přivoláni do Mostecké ulice v Hradci Králové, kde do řeky Labe spadli dva mladí lidé. Hasiči pomocí člunu vytáhli chlapce a dívku z ledové vody na břeh. Záchranná služba oba převezla na vyšetření do královéhradecké nemocnice.

Řidič osobního vozidla srazil chodce
Dne 9. prosince 2007 v 18:06 hodin vyjeli královéhradečtí hasiči k nehodě na silnici II/333 u obce Libišany. Řidič osobního vozidla Audi zde srazil 40letého muže. V době příjezdu hasičů na místo události byl zraněný muž v péči záchranné služby. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice. Řidič osobního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti úniku provozních látek a požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Kvůli požáru v paneláku muselo být evakuováno 19 lidí
K požáru v panelovém domě v České Skalici vyjížděli v sobotu 8. prosince 2007 po osmnácté hodině profesionální hasiči z Jaroměře a místní dobrovolní hasiči. Ve sklepním prostoru čtyřpodlažního domu hořela matrace a vyřazená kuchyňská linka. Kvůli silnému zakouření chodby museli hasiči z domu evakuovat 19 nájemníků. Obyvatelům domu nasadili dýchací masky a vyvedli je před dům. Nikdo nebyl zraněn. Požár poničil vodovodní potrubí a voda částečně zatopila sklepní prostor. Hasiči po uhašení požáru vynesli před dům zničenou matraci a části neužívané kuchyňské linky. Vlivem požáru a kouře byla poškozena malba v domě. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, s největší pravděpodobností se jednalo o úmysl nebo nedbalost.

Nehoda si vyžádala jedno zranění
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli v neděli 9. prosince 2007 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v ulici Českých bratří v Novém Městě nad Metují. Při střetu byla jedna osoba zraněna. Hasiči provedli zajištění obou havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Při nehodě zemřel řidič osobního vozidla
Dne 8. prosince 2007 byli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí přivoláni k tragické nehodě, která se stala ráno na silnici II/304 u Lípy nad Orlicí. Pětadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Escort zřejmě nezvládl na mokré vozovce řízení a dostal smyk. Levou stranou vozidla narazil do stromu a převrátil se na bok. Řidič na místě zemřel na následky zranění. Hasiči vyprostili z vraku tělo řidiče a vozidlo převrátili zpět na kola. Odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Jičín

V bytě byla nalezena mrtvá matka se synem
Jičínští hasiči byli dne 9. prosince 2007 před devátou hodinou dopoledne přivoláni do domu na nám. V. Čtvrtka v Jičíně. Na žádost Policie ČR otevírali dveře bytu, jehož uživatelé již delší domu nevycházeli. Po otevření dveří byli uvnitř nalezeni muž a žena bez známek života. Případ šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov
Profesionální a dobrovolní hasiči z okresu Trutnov během pátečního dne 7. prosince 2007 odčerpávali na několika místech vodu. Dobrovolní hasiči z Hostinného čerpali vodu z budovy mateřské školy v Hasičské ulici a v ulici Nádražní.
Jednotka dobrovolných hasičů z Janských Lázní čistila česla v Černohorské ulici v Janských Lázní.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet