Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domku v Čeladné

Pět hasičských jednotek z Frýdecko-Místecka se v pondělí 10.12. odpoledne potýkalo dvě a půl hodiny s požárem střešní části většího rodinného domku v obci Čeladná. Škoda na objektu činí zhruba 1,2 milionu korun.

Pět hasičských jednotek z Frýdecko-Místecka se v pondělí 10.12. odpoledne potýkalo dvě a půl hodiny s požárem střešní části většího rodinného domku v obci Čeladná. Škoda na objektu činí zhruba 1,2 milionu korun, hasičům se ale podařilo uchránit domek a příslušenství za téměř 4 miliony korun.

Operační středisko hasičů ve Frýdku-Místku obdrželo informaci o požáru od souseda poškozených uživatelů pět minut před patnáctou hodinou. Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a čtyři dobrovolné jednotky z Čeladné, Ostravice, Frýdlantu nad Ostravicí a z Frýdku.

Při příjezdu hasičů k objektu hořela především střecha pěkného dvoupodlažního domu, rekonstruovaného v roce 1997. Hasiči začali hasit s pomocí nastavovacích žebříků a pomohli majitelům s vyklízením nábytku. Po necelé hodině se jim podařilo dostat požár pod kontrolu, dohašování s rozebíráním střechy pomocí automobilového žebříku pokračovalo až do půl šesté večer. Na dohledání případných ohnisek požáru byla použita také termokamera. Na místě pak ještě několik hodin hlídali místní dobrovolní hasiči.

Celková škoda přesáhla milion, hasiči ale uchránili 4× vyšší hodnoty. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. Požár se obešel bez zranění.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-
Sdílet