Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Milovském rybníce se převrhla loďka s osmi lidmi, pro zraněného muže přiletěl vrtulník

Ve středu v 11.38 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o skupince topících se lidí v Milovském rybníce v obci Milovy na Žďrásku.

Na místo události okamžitě vyjeli žďárští profesionální hasiči společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě a obce Sněžné. Loďka s osmičlennou posádkou, kterou tvořili dva vedoucí a šest klientů zařízení, které se stará o lidi s mentálním postižením, se převrhla a celá posádka skončila ve vodě. Ještě před příjezdem hasičů na místo události se do záchrany tonoucích pustili vedoucí, ale také obsluha a návštěvníci kempu.

Jako první přijela na místo události jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Sněžné a právě tito dobrovolní hasiči zachránili z vody zbytek lidí, včetně chlapce, který zůstal pod vodou delší dobu a kterého následně z místa události transportovali zdravotníci letecky do jihlavské nemocnice. Do nemocnice v Novém Městě na Moravě převezli také zdravotníci sanitním vozem vedoucí, která utrpěla šok.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet