Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dodávky mezi Berounem a Koněprusy

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou VEA-Hyundai, RZA-VW, AV14-T815 a VEA-Š Fabia Combi zasahovala ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR u dopravní nehody dodávky na silnici č. 115 v místní části Koledník obce Tetín.

12. 12. 2007 14:50 hodin

Havarované vozidlo skončilo na levém boku a čelně naraženo do stromu, ve vozidle byl zaklíněn spolujezdec. Řidič vozidla byl vyproštěn před příjezdem jednotky a v péči ZZS. K vyproštění spolujezdce, který byl při vědomí se zlomeninami obou dolních končetin, bylo použito hydraulické vyprošťovací nářadí – nůžky k odstřižení A-sloupků a k nastřižení střechy, rozpěrný válec s ručním pohonem k odtlačení palubní desky. Osoba byla vyproštěna za 14 minut od zahájení zásahu a předána do péče osádky ÚSZS z výjezdového stanoviště Beroun. Po vyproštění osoby bylo provedeno protipožární opatření odpojením autobaterie, která byla umístěna pod sedadlem řidiče, a z vozidla byla vynesena 10 kg PB-láhev. Stabilizace vozidla na boku byla provedena žebříkem do protisvahu.

Pro směnu B berounských hasičů to dnes byla po nedělním zásahu u obce Loděnice další dopravní nehoda s vyprošťováním těžce zraněné osoby.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

-wap-
Sdílet