Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Bruntálu zasahovali u nehody pěti vozidel a vytahovali autobus

Jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Bruntálu zasahovala ve čtvrtek 13.12. dopoledne u řetězové nehody tří nákladních a dvou osobních aut na silnici č. 11 mezi Bruntálem a Rýmařovem.

Informaci o nehodě obdrželo sektorové operační a informační středisko hasičů Západ v Bruntálu ve čtvrtek před půl osmou ráno. Na místo byl vyslán chemický automobil a vyprošťovací Tatra 815 z bruntálské stanice.

Řetězová dopravní nehoda se stala v zatáčce asi půl kilometru od Bruntálu u obce Václavov. Zřejmě kvůli namrzlé silnici se zde postupně srazilo pět vozidel s českými registračními značkami. Nehody se naštěstí obešly bez zranění. Silnice muela být uzavřena, některá osobní a nákladní auta přejížděla na druhou stranu uzavírky po louce.

Hasiči pomocí sorbentu uklidili z vozovky šest litrů nafty, která unikla z Volkswagenu Passat. Pak museli vyprostit autobus, který po uzavření frekventované silnice projížděl po přilehlé louce a přitom na ní zapadl.

Vyprošťovací Tatra potom odtáhla od sebe dva nákladní automobily Mercedes a Iveco a pak vytáhla nákladní Avii na silnici z příkopu. Pátým vozidlem (osobním autem) byla stříbrná Toyota.

Zásah bruntálských profesionálních hasičů byl ukončen po deváté hodině.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet