Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce s vlakem se zranil řidič

Čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Subaru byl dnes dopoledne zraněn při srážce s vlakem na železničním přejezdu v Rousínově–Královopolských Vážanech na Vyškovsku.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9.38 hodin a na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionálních ze stanice ve Vyškově, jednotka hasičů Českých drah a místní dobrovolná jednotka z Rousínova.
Mladý řidič vjel na nechráněný přejezd ve chvíli, kdy přes něj projížděl osobní vlak, a z boku narazil do druhého vagonu. Náraz zdemoloval přední část vozu a auto odhodil téměř tři metry od železniční trati, vlak zastavil na nádraží v nedalekých Komořanech. Motorová část auta začala hořet, požár před příjezdem hasičů práškovým hasícím přístrojem a hrstmi hlíny uhasili svědci nehody. Hasiči ze stanice Vyškov, kteří na místo přijeli jako první, zraněného řidiče vytáhli z auta a předali zdravotníkům. Dvěma kilogramy sorbentu na vozovce u trati zasypali skvrnu nafty a oleje z motoru auta. Zbytek paliva vsákl do půdy u kolejiště. Protože auto začalo hořet po nárazu do vlaku v důsledku nehody, škoda nebyla vyčíslena. Odstranění vraku auta a dalších následků nehody zajistili hasiči Českých drah, a jednotka HZS z Vyškova krátce po 10. hodině ukončila zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-swo-
Sdílet