Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody z Libereckého kraje

V pátek 14. prosince 2007 ve 14:20 hodin vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Velké Hamry k dopravní nehodě do obce Plavy na Jablonecku. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o nehodu dvou osobních automobilů Škoda Octavia a Hyundai Getz.

Hasiči vyprostili jednu zraněnou osobu a předali ji ZZS. Dále provedli protipožární opatření a zasypání úniku provozních kapalin z vozidel sorbentem. Do příjezdu Policie ČR hasiči řídili dopravu v místě nehody. Po předání místa nehody Policii ČR se hasiči vrátili na základnu

Dopravní nehoda u hypermarketu

Na tísňovou linku 112 byla v pátek 14. prosince 2007 v 17:18 hodin ohlášena dopravní nehoda u liberecké Hypernovy. Na udaném místě profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec zjistili, že se jedná o dopravní nehodu tří osobních automobilů značek Mazda, Hyundai a VW Transporter. Hasiči poskytli dvěma zraněným osobám předlékařskou pomoc. Po příjezdu ZZS byly osoby předány k odbornému ošetření. Dále hasiči provedli odpojení akumulátorů a uniklé provozní náplně zlikvidovali pomocí sorbentu. Po předání místa události Policii ČR se hasiči vrátili na základnu.

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO

-kuw-
Sdílet