Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Karvinští hasiči pomáhali zraněné dívce po tragické nehodě

Téměř před stanicí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Karviné v Ostravské ulici se stala v úterý 18.12. ráno tragická nehoda, při níž projíždějící osobní automobil Škoda Fabia zachytil dvě dívky na přechodu pro chodce.Ilustrač­ní foto.

Téměř před stanicí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Karviné v Ostravské ulici se stala v úterý 18.12. ráno tragická nehoda, při níž projíždějící osobní automobil Škoda Fabia zachytil dvě dívky na přechodu pro chodce. První z nich střet s fabií nepřežila, druhé poskytli hasiči předlékařskou pomoc.

Nehodu na frekventované čtyřproudé silnici v Ostravské ulici, která spojuje Ostravu s Karvinou, oznámila na operační středisko hasičů Zdravotnická záchranná služba. Na místo ihned dorazili karvinští profesionální hasiči, kde již byl lékař, který si nehody všiml jako první. Ten již konstatoval smrt zhruba sedmnáctileté dívky bez dokladů. Hasiči poskytli druhé, těžce zraněné dívce (17 let), předlékařskou pomoc a zajišťovali dopravu na frekventované silnici. Za chvíli byla na místě sanitka rychlé záchranné služby.

Hasiči také usměrňovali přistání vrtulníku Letecké záchranné služby z Ostravy, který přistál přímo na hřišti v areálu hasičské stanice. Ten pak odletěl se zraněnou dívkou do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-
Sdílet