Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Karel Ryl zvítězil ve výstupu na cvičnou věž

V pátek 14. 12. 2007 se vrátilo družstvo hasičů Moravskoslezského kraje z polského Chorzowa, kde se konal 13.ročník mezinárodního halového závodu ve výstupu na cvičnou věž. Ve vánoční atmosféře se na start postavilo 130 závodníků z Polska, Ukrajiny a České republiky.Ilus­trační foto.

Vítězství Karla Ryla v Chorzowě

V pátek 14. 12. 2007 se vrátilo družstvo hasičů Moravskoslezského kraje z polského Chorzowa, kde se konal 13.ročník mezinárodního halového závodu ve výstupu na cvičnou věž.
Ve vánoční atmosféře se na start postavilo 130 závodníků z Polska, Ukrajiny a České republiky. Náš kraj reprezentovali tito závodníci: Radim Juřena, Libor Mrozowski, Karel Ryl, Martin Roháč, Jakub Pěkný (všichni ÚO Ostrava) a Jiří Walica (ÚO Karviná).
Nejlepším závodníkem (se startovním číslem 1) se stal Karel Ryl. I přes zaváhání v prvním pokusu ve druhém zabojoval a zvítězil časem 14,58 sec. Martin Roháč přesvědčil, že jeho výkony v letošní sezóně nebyly náhodné, a časem 15,44 sec. obsadil 6. místo. Do první desítky se z Čechů ještě probojoval Jiří Walica časem 15,82 sec.
Organizace a průběh soutěže byla na velmi dobré úrovni. Polským hasičům můžeme jen závidět kvalitní halu pro tréninky a závody v zimním období.

Vedoucí družstva
Jiří Nikl



-swo-
Sdílet