Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár na okraji Chomutova

V úterý 18. prosince ve 23:30 hodin byl na tísňovou linku Ústeckých hasičů ohlášen plně rozvinutý požár zahradní chatky ve dvoře rodinného domu na okraji Chomutova. Na místo vyjelo celkem pět jednotek se sedmi zásahovými automobily.

Požár byl tak silný, že přeskočil na vedlejší dřevěné kůlny a garáž, kde se nacházela pernatá zvěř a osobní vůz, který se podařilo zachránit. Již z dálky byly vidět mohutné šlehající plameny, které ozařovaly noční oblohu. Po příjezdu první jednotky HZS Ústeckého kraje ze stanice Chomutov s dvěmi cisternovými automobily (CAS 24 – L 101 a CAS 32 – T 815) požádal velitel zásahu o větší nasazení sil a prostředků PO. Na místo byla povolána posilová cisterna ze stanice Chomutov (CAS 24 – Scania)

Dále byly svolány jednotky dobrovolných hasičů z Jirkova (CAS 32 – T 815), Chomutova – Mýtná (CAS 24 – L 101), Černovice (CAS 32 – T 815) a podnikoví hasiči ČD z pobočné stanice Chomutov (CAS 32 – T 148). Hasiči nasadili celkem 4C proudy, soustředili se však na ochlazování vedlejší garáže, ze které byl evakuován osobní automobil a to vše za použití izolační dýchací techniky.

Likvidaci požáru stěžoval silný mráz, na místě zásahu to pak vypadalo jako na kluzišti, proto byl povolán posypový vůz z technických služeb. Po celou dobu probíhala kyvadlová doprava vody na místo požáru z hasičské stanice v Chomutově.

Přesnou příčinu vzniku požáru určí hasičský vyšetřovatel.

Foto: Lukáš Vejvar/Požáry.cz
</

-wej-
Sdílet