Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší události na Královohradecku

Profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře vyjeli v 19:50 hodin k vážné dopravní nehodě, která se stala na obchvatu za obcí Svinišťany. Řidič nákladního vozidla Renault s návěsem vjel na obchvat i přes zákaz vjezdu vozidel překračujících vyznačenou hmotnost.

S vozidlem se začal otáčet na křižovatce a do zadní části návěsu narazil řidič osobního vozidla Mazda 323. Řidič zůstal ve zdemolované Mazdě uvězněn a hasiči jej museli vyprostit za pomocí hydraulického nářadí. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice. Spolujezdec byl také zraněn a odvezen záchrannou službou. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Meziměstí byli v 10:53 hodin přivoláni do Ruprechtic, kde byla na hladině místního potoka nalezena neznámá bílá látka. Hasiči provedli průzkum podél toku, ale žádný zdroj úniku nenalezli. Na místo byli přivoláni pracovníci odboru ŽP, kteří odebrali vzorek k určení látky. Na místě zasahovala také Policie ČR a zástupci úřadu z Meziměstí.

Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli ke střetu nákladního vozidla a chodce v Nahořanech. Chodec – dítě utrpělo zranění. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením a naložením do sanity.

Náchodští hasiči otevírali dveře bytu v Družstevní ulici ve Velkém Poříčí, jehož majitelé nechali zapnutý el. spotřebič.

Hasiči z Náchoda vyjeli na žádost Policie ČR do Komenského ulice v Náchodě k otevření dveří osobního vozidla, ve kterém zůstalo uzamčeno malé dítě. Majitelka vozidla dveře otevřela a hasiči nemuseli zasahovat.

Hradec Králové
Královéhradečtí hasiči dvakrát vyjížděli do ulice E. Beneše v Hradci Králové. Ráno vyprošťovali osobu, která uvízla v kabině porouchaného výtahu, před polednem otevírali dveře bytu.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda tří osobních vozidel v ulici Bří Štefanů v Hradci Králové. Při nehodě nedošlo k úniku provozních kapalin z vozidel. Hasiči předali místo nehody Policii ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Trutnov


Požár způsobila netěsnost v komíně
Sedm hasičských jednotek vyjelo včera (18. prosince 2007) odpoledne k požáru střechy rodinného domu v obci Záboří na Trutnovsku. Událost byla hasičům nahlášena v 16:04 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova, dále dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné, Hajnice, Hostinného, Verdeku a Vítězné – Huntířova.
V době příjezdu hasičů na místo hořela střešní konstrukce dvoupodlažního domu. Část střechy nad obytnou částí domu byla zcela zničena. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na střechu u hospodářské budovy. Požár se hasičům podařilo uhasit před půl sedmou večer. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru byl únik spalin a jisker netěsnostmi v komíně, které zasáhly prkna a trámy střešní konstrukce a došlo ke vznícení hořlavých látek. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na rodinném domku a hospodářském stavení činí 1 milión korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov)


Dobrovolní hasiči z Mostku vyprošťovali osobní vozidlo, které havarovalo v Bílé Třemešné. Řidič Š 120 narazil do sloupu. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, úniku provozních látek a vozidlo odtáhli od sloupu.

Dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou a Horního Maršova likvidovali požár plastového kontejneru v Peci pod Sněžkou. Požár zasáhl také dřevěný přístřešek nad kontejnerem. Nikdo nebyl zraněn.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Nové Paky otevírali byt v Komenského ulici v Nové Pace.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wej-
Sdílet