Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka osobního vlaku a auta na Opavsku „zavinila“ další nehodu

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Opavě vyjela ve čtvrtek 20.12. ráno do Otic ke srážce osobního vlaku a červené Toyoty Yaris, která si naštěstí vyžádala jen lehké zranění řidiče auta.

Za chvíli nedaleko od první události narazil stříbrný Opel Astra zezadu do modrého Fiatu Stilo, jehož starší řidička se zájmem pozorovala dění u železniční nehody a zpomalila.
Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě od jejího účastníka ve čtvrtek před půl sedmou. Na místo vyjeli profesionální hasiči z opavské stanice a jednotka drážních hasičů.

Na otickém železničním přejezdu Rybníčky (Hradecká ulice) se srazil osobní vlak, vezoucí z Hradce nad Moravicí 25 cestujících, s Toyotou Yaris. Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění, pouze řidič yarisu (43 let) se lehce zranil na hlavě a ošetřili jej zdravotničtí záchranáři.

Dění kolem této nehody se zájmem sledovala pětapadesátiletá řidička Fiatu Stilo, která u železničního přejezdu zpomalila a zezadu do vozidla narazil Opel Astra s pětadvacetiletým řidičem. Tato srážka se obešla bez zranění.

Opavští hasiči zabezpečili všechna havarovaná vozidla před požárem, například odpojením akumulátorů, a místo obou nehod předali hasičům Českých drah, kteří asistovali Policii ČR při zdokumentování nehod.

Na Opavsku jde za posledních osm dní již o druhou železniční nehodu. Ve čtvrtek 13.12. odpoledne se na železničním přejezdu ve Štítině srazil rychlík Ostrava-Jeseník s přívěsem nákladního automobilu DAF, který převážel slámu. Prvotní informace hovořily nejméně o několika zraněných. Nakonec vyvázli řidič nákladního DAFu, strojvedoucí i všichni cestující ve vlaku (cca 150) bez zranění.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo
Sdílet